dimarts, 18 de desembre del 2007

Per a la darrera sessió

Bo, amics i amigues, ja s'acaba el que es donava: demà farem la darrera sessió d'aquest curset d'introducció a les tecnologies que allò que anomenàvem el web 2.0. Hem fet un repàs a les potencialitats que ens ofereix per a l'aula i per a comunicar-nos, entre nosaltres, el professorat, i amb els i les nostres alumnes. Hem vist moltes coses: ens hem fet un bloc amb Blogger, hem aprés a fer enllaços i comentaris, a afegir-hi fotos i pel·lícules, hem aprés a elaborar col·lectivament un document en línia, què són els marcadors socials i com ens ajuden a organitzar la informació i a compartir-la, els hem publicat com a pàgina estàtica, per a fer-la accesible des d'arreu, hem vist què és un webquest i la seua mecànica de construcció… Se'ns han quedat moltes coses pendents, com els llocs on compartir documents –Scribd o Share–, com funcionen els wikis –Wikispaces–, com incorporar fluxos d'actualització als nostres blocs, com crear webs estàtiques senzillament, com confegir mapes conceptuals i compartir-los amb la resta de la comunitat–amb Cmap Tools–… I moltes altres funcionalitats que apareixen pràcticament cada dia i que a poc a poc van enriquint la manera de presentar-nos i comunicar-nos amb els altres.
Per a la sessió de demà acabarem el que es va quedar pendent de l'altre dia: fer un link roll des dels nostres favorits de del.icio.us i a fer una pàgina d'inici personalitzada i sindicada. Els tutorials, ja ho sabeu, es troben disponibles a Bloc is bloc. A més, Begonya i jo intentarem resoldre tots els dubtes que s'hagen quedat pendents, perquè tot el que haurem vist es quede ben consolidat.
A partir d'avui, aquest bloc es quedarà mut una temporada, pel que a nosaltres respecta. Tanmateix, les actualitzacions que incorporeu als vostres blocs continuaran apareixent a la columna de la dreta: vos pot servir d'índex per a veure què estan fent els vostres companys i companyes. M'agradaria ací cridar la vostra atenció sobre el bloc que Paula elabora amb el seu alumnat de premsa, perquè és un exemple per a tots nosaltres de com és possible traure partit d'unes poques eines aplicades amb il·lusió i desimboltura.
Nosaltres també estarem a l'aguait i podeu contactar amb nosaltres de la manera habitual: crec que tots teniu els nostres correus electrònics o via el xat de gmail, si estem disponibles. Conteu-nos el que estigueu fent i actualitzarem els feeds.
Nosaltres continuarem afegint aquelles coses que descobrim i trobem interessants al Bloc is bloc, que teniu ja enllaçat als vostres blocs. També podeu trobar informació actualitzada als enllaços que hi ha en aquell bloc o en altres llocs, com Blogs&Beers.
La Begonya i jo estarem més actius per La paraula nostra, i per allà sabreu de nosaltres, si voleu.
Fins demà al Merello, on farem una cloenda com Déu mana i, si cal, ens apujarem a les cadires.
Salut.

2 comentaris:

Begonya Mezquita ha dit...

Com ha anat, això?
Amadeu, t'has pujat a la cadira? Heu arribat a alguna mena de conclusió?
Va, que algú s'anime a contar-me el final de la pel·lícula...

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV Digital, I hope you enjoy. The address is http://tv-digital-brasil.blogspot.com. A hug.